Alt site, altă distracţie

By | 6 iunie 2014

Nou site, noua bataie de cap

De ceva vreme nu am mai scris nimic pe blog, dar nu înseamnă că mă las de scris… fie ce o fi dar de ceia ce îmi place să fac nu o să mă las. Printre timp după cum știu uni “încerc” să pun pe picioare o nouă comunitate de Linux Mint în România (www.linux-mint.ro) ceia ce se dovedeşte a fi foarte greu de realizat, dar nu mă las până ce nu reușesc.

Site-ul este scris integral în php cu html, css și pe alocuri puţin ajax… nu ştiu nici eu de ce am pornit de la zero dar nu îmi pare rău pentru că are o viteză excelentă de încărcare a paginilor. Mai am de rezolvat câteva probleme vizuale care se văd urat de pe smartphon şi după aia o să încarc pe server versiunea finală a site-ului, nu știu când dar sper să fie cât mai curând… sper.

După cum zice şi titlul, “Alt site, altă distracţie”, este pe cât se poate de adevărat mai ales că nu sunt un programator cine știe ce… fiind tot la început de drum de vreo câțiva ani mi-am cam prins urechile în câteva chestii de care m-am lovit pe parcurs şi la care am găsit rezolvare cu mare greu.

În afară de site-ul comunităţi Linux Mint îmi omor timpul la muncă câte 8 ore pe zi în faţa calculatorului ceia ce din start mă face să am foarte puţin timp la dispoziţie… nu mai zic şi că criza de lovele mă făcut ca zilele astea de weekend în loc să scriu ceva sau să mă relaxez a trebuit să merg şi pe la pădure la tăiat lemne.

De unde timp? încerc să îmi fac cât mai mult timp liber, dar din păcate nu prea reuşesc… zilele astea nici măcar nu am aprins calculatorul de acasă, stă şi hibernează râzând de mine probabil… dar şi când mă bag în el nu mai scapă de mine, numa fire şi butonase sare din el. 🙂 Săracu telefonu nu mai zice nimic cred că să plictisit de mine şi el că zilele aste numai pe el l-am pus la treaba să mănânce internet.

În legătură cu site-ul de mai sus, dacă cineva are o idee cam ce ar mai trebui adăugat sau dacă ceva nu arată bine… comentariile sunt bine venite. Forumul este deja deschis publicului şi se poate posta, dar cum este la început lumea nu prea este atrasă de un forum gol. Pe viitor sper să pot pune la un loc o echipa de voluntari cu cunoştinţe despre Linux care să mă ajute pe mine cu ordinea şi pe vizitatori cu răspunsuri. Echipa va fi aleasă de mine în funtie de comportament, cunoştinţe şi aşa mai departe. În general comunitatea doresc să fie bazată pe oameni în toată firea fără limite de vârstă, incluzînd chiar şi puştani de pe la 16 ani care au respect faţă de munca celorlalţi şi faţă de cei mai în vârstă.

Deşi în ciuda faptului că nu m-am ocupat de blog zilele aste sunt foarte bucuros de ceia ce văd acum pe el în acest moment scriind aceste rânduri, încet încet văd că blogul începe să prindă la public şi cresc cifrele de vizite, fapt ce mă motivează şi mai mult să scriu mai des câte ceva, bine, asta numai dacă o să curgă ideile să am despre ce scrie. Nu am foarte multe vizite, dar mă bucur şi cu ce am.

0 0 Vot
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
  • 1
    Share
Abonare
Notifică despre
guest
0 Comentarii
Păreri în linie
Vezi toate comentariile