Câteva adevăruri brutale despre tine

By | 9 iunie 2014

Câteva adevăruri brutale despre tine pe care nu le poţi ascunde şi nici evita. Multe persoane zic că nu le interesează ceia ce zic alţi despre ei dar nu este chiar aşa, undeva adânc în suflet fiecare se gândeşte la tot ce se întâmplă în jurul sau chiar dacă nu zice la nimeni despre nemulţumirile sale. Poţi să fii o persoană oricât de populară sau una mai retrasă tot nu avem cum evita astfel de lucruri.

Prin aceste rânduri nu vreau să supăr ne nimeni şi nici să să trag în jos bună dispoziţie a nimănui. Ele sunt mai degrabă nişte concluzii personale care include micul inevitabil peste care dăm în viaţa de zi cu zi. Pe mine unu nu mă deranjează aceste lucruri şi sunt împăcat cu idea de a nu putea face anumite lucruri, acceptarea lor mă linişteşte în oarecare fel, ceea ce va doresc şi vouă. În fond, la ce bun să ne consumăm pe seama la ceva ce nu putem schimba? La nimic! Noi nu avem puterea de aschimba anumite lucruri chiar dacă am avea bani căcălău.

Nu vei câştiga niciodată la loto

Loto

Sunt sigur că mulţi şi-au încercat măcar o dată la Loto norocul. Ei bine şansele să câştigi la loto sunt mult mai mici decât snsele că planetă pământ să lovească luna. Dată viitoare când mergi să îţi tentezi din nou norocul şi îţi cumperi biletul ăla care pare norocos de la 6/49 folosind aceleaşi combinaţii obişnuite care sunt formate din zile de naştere şi cifre norocoase, imaginează-ţi cât de puţin te aştepţi ca luna să fie deasupra casei tale gata să lovească pământul. În principiu posibilitatea de a câştiga există, dar gandestete cât de probabil este să câştigi la câte combinaţii posibile se pot face din 49 de numere.

Sfat: lasă-te de jucat la loto şi fă altceva cu bani aia sau poţi continua să alimentezi industria loteriei în speranţa de a câştigă, alegerea îţi aparţine.

Eşti bârfit

Bârfa

Şi aici intervine inevitabilul fie că ne place sau nu… la muncă, în cercul de prieteni, printre vecini sau neamuri… nimeni nu scapă nebârfit, nici măcar sfinţii. Aşa cum tu uneori găseşti o plăcere vinovată să comentezi despre viaţă cuiva chiar şi fără să îţi dai seama iar după aia vorbeşti şi le zâmbeşti binevoitor în faţă, la fel şi alţii fac cu tine chiar dacă nu este din rautare şi fără să îşi dea seama. Bârfa şi ştirile radio şanţ la noi în ramania este deja parte din noi.

Sfat: fă atenţie la cum te îmbraci şi la ce scoţi pe gură, înainte de a căsca gura gandestete dacă vorbele tale vor afecta pe cineva. Inclusiv pe tine te poate afecta ceia ce zici dând naştere la subiecte pe seama ta.

Nu arăţi atât de bine pe cât crezi

Frumoasa

Nu puţine sunt dăţile când te uiţi în oglindă şi când dai de propria reflexie, parcă îl vezi pe preşedintele din SUA sau o vedetă în carne şi oase, nu? Nu mai are rost să zic de preşedintele nostru că lasă de dorit la capitolul a arăta bine. Faci poze cu tine în postura ta de tip cool şi le pui pe facebook de parcă ai fi vedetă uneori chiar şi fără să te intereseze calitatea pozei. Chiar am văzut o poză jalnică la o fată pe facebook… practic nu se vedea nimic, putea să fie şi altcineva în ea că nu îţi dădeai sema cine e și avea câteva comentarii de genul eşti drăguţă, eşti frumoasă, simpatică etc. toate numai de la băieţi… am lăsat şi eu un comentariu… Nu ştiu ce să zic, nu văd nimic!. Că răspuns am primit imediat, Atunci nu te bagă! Nu comenta!. Ce puteam să mai zic? Aveam multe să îi zic dar m-am răzgândit şi am lăsat-o în pace, dar aşa de tare mă furnică degetele să o întreb dacă îmi face şi mie o poză cu fixul ei de nai văzut, dar nu, nu i-am zis nimic.

Sfat: obişnuieşte-te cu ideia că nu eşti perfect şi acceptă-ţi imperfecţiunile personale înainte să începi paradă modei cu ele. Privestete în oglindă aşa cum eşti tu cu postura obişnuită de zi cu zi cum te vede de alfel şi toată lumea din jurul tău.

Alţi şoferi te înjură în trafic

Trafic

Fie că îţi place sau nu, se întâmplă… este imposibil de evitat estfel se situaţii în trafic… ştiţi vorba aia, “cine merge mai repede că mine e un vitezoman dement, cine merge mai încet nu ştie să conducă”. De multe ori auzi expresii de genul Unde ai luat permisul?, Cine te-a învăţat să conduci, etc. Şi tu, şi eu am fost de multe ori vitezomani pentru unii, incapabili de a contuce pentru alţii şi aşa mai departe.

Sfat: relax!… nu e cazul să te stresezi, dar atenţie la feedbackul care se repetă din surse diferite… poate chiar eşti un pericol pentu alţi. Nu uită că la maşină să inventat semnalizarea, mulţi sunt care au uitat că există aşa ceva.

Ai primit cel puţin o dată un cadou reciclat

Cadou

Fiecare dintre noi am făcut la un moment dat acest lucru… un parfum pe care nu l-am desfăcut, un tricou care nu ne vine, un gadget de care n-aveam nevoie, o carte pe care o avem deja sau un ursuleţ de plus. Datorită faptului că romanul este învăţat să îşi ia foarte multe obligaţii faţă de multe persoane ajungem să cădem în păcatul reciclării, uneori chiar în serie. Poate că nu vrei să se întâmple, dar uneori poate nu avem timp să mergem să cumpărăm ceva, nu avem bani, uităm şi ne aducem aminte în ultima clipă şi multe alte motive care ne fac să recugem la asfel de gesturi. Nu este neapărat un lucru rău că în loc să le aruncăm le dăruim la alţi mai departe, este bine, dar deschide ochi şi ai grijă ce faci şi despre ce este vorba.

Sfat: fă mare atenţie întodeauna la provenienţa cadoului reciclat, că nu cumva să îl restitui din greşeală la aceiaşi persoană care ţi la dat. Nu se merită să te faci de cacao cu lapte pentru aşa ceva!… mai bine nimic decât aşa ceva.

Cam atât îmi trece prin cap acum, poate că mai sunt şi altele care ar trebui adăugate la lista dar acum nu dau peste ele, dacă aveţi idei zice-ţi ce ar mai fi de adăugat pe aceast lista. Mi-ar plăcea să aud şi de la voi câte ceva… Din cealaltă parte a acestui blog vă Salut pe toți cititori.

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
Abonare
Notifică despre
guest
0 Comentarii
Păreri în linie
Vezi toate comentariile