Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon – 10 sfaturi ucigașe!

By | 12 decembrie 2020

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon – 10 sfaturi ucigașe! Doriți să faceți o fotografie mai bună, fabuloasă pe smartphone? Iată 10 sfaturi pentru utile pentru a vă face să faceți fotografii ca un adevărat profesionist.

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon - 10 sfaturi ucigașe!
Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon – 10 sfaturi ucigașe!

În zilele noastre, toată lumea are o cameră pe telefon. Este posibil ca camerele pentru smartphone-uri să nu fie acolo sus puse la loc de cinste cu DSLR-urile atunci când vine vorba de o fotografie de calitate, dar sunt din ce în ce mai bune – și pentru mulți oameni, ele sunt singurele camere pe care le folosesc.

Așadar, aici vă voi arăta cum să faceți fotografii profesionale cu telefonul dvs. cu cele 10 sfaturi de top!

1. Capturați mai multe fotografii

Unul dintre cele mai bune lucruri despre fotografia smartphone-ului este că puteți face oricâte fotografii doriți și nu este nevoie să le imprimați pentru a vedea rezultatele. Acest lucru face mult mai ușor să învățați și să vă îmbunătățiți rezultatele. Fotografiile rafale sunt bune de utilizat atunci când utilizați smartphone-ul pentru fotografiere, vă permit să capturați mai multe fotografii pe măsură ce subiectul se mișcă. După ce ați făcut un set de fotografii rafale, puteți selecta cele mai bune fotografii.

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon - 10 sfaturi ucigașe!

2. Aflați ce poate face camera dvs.

La început o să vă ia ceva timp pentru a afla exact de ce este capabilă camera telefonului dvs. Analizați modul automat și uitați-vă la modul în care focalizează și ia o expunere la lumină, acest lucru se face în mod normal prin atingerea ecranului unde doriți să fie punctul de focalizare, dar este bine să verificați.

Are telefonul cu cameră setările manuale? Dacă da, testează-le. Unele camere vă permit să utilizați mai multe setări manuale, cum ar fi balansul de alb și viteza obturatorului. Acestea vă pot ajuta să faceți fotografii și mai bune atunci când știți cum să le folosiți.

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon - 10 sfaturi ucigașe!

3. Rămâneți în aer liber și utilizați lumina naturală acolo unde este posibil

Foarte puține smartphone-uri pot produce fotografii excelente în interior datorită senzorilor mici. Ca atare, cel mai bine este să faceți fotografii în aer liber în condiții de iluminare adecvate pentru a obține rezultate mai bune. Iluminarea determină nu numai luminozitatea și întunericul, ci și starea de spirit, tonul și atmosfera fotografiei. Prin urmare, încercați și utilizați lumina naturală atunci când faceți fotografii pe un smartphone.

Fotografie în lumină naturală.

4. Evitați zoomul digital

Zoomul digital produce aproape întotdeauna rezultate slabe, deoarece reduce rezoluția imaginii. Evitarea acestuia este unul dintre sfaturile de bază pentru a face fotografii mai bune. Cu toate acestea, zoom-urile optice sunt bune, deoarece nu afectează calitatea fotografiei și acestea devin din ce în ce mai frecvente pe smartphone-uri. Dacă aveți doar un zoom digital, atunci în loc să îl utilizați, apropiați-vă pur și simplu pentru a menține calitatea imaginii.

Diferența dintre zoom optic și cel digital

5. Folosiți HDR

Modul HDR înseamnă High Dynamic Range și este din ce în ce mai frecvent pe multe smartphone-uri. Acesta adaugă detalii din zonele întunecate și luminoase pentru a oferi o expunere mai bine echilibrată. Cu alte cuvinte, va opri cerul să fie prea luminos sau solul să fie prea întunecat și se potrivește cu adevărat fotografiei de peisaj. Dacă există o diferență mare între cele mai deschise și cele mai întunecate părți ale scenei, utilizarea funcției HDR a telefonului cu cameră este o opțiune bună.

Fotografie HDR

6. Utilizați Instrumente de editare

Aveți acces ușor la instrumentele de editare, fie în telefoanele cu cameră încorporate în editor, fie utilizând aplicații de telefonie mai avansate precum Adobe Lightroom sau Photoshop. Folosind aceste aplicații puteți decupa și atinge fotografiile în câteva secunde.

Fotografie editată în Lightroom
Fotografie editată în Lightroom

7. Aplicați regula treimilor

În regula treimilor, o imagine este împărțită în nouă blocuri egale care formează o grilă de trei la trei. Ar trebui să vă propuneți să obțineți cele mai interesante părți ale imaginii dvs. în apropierea colțurilor acestor segmente, unde se întâlnesc liniile imaginare ale rețelei. Utilizarea regulii treimilor oferă o senzație mai naturală imaginii și permite ochiului să circule cu ușurință în jurul imaginii. Spre deosebire de aceasta, plasarea lucrurilor simetrice în cadrul dvs. va oferi o senzație curată și clinică (care poate fi, de asemenea, un aspect bun).

Încercați regula treimilor. Indiferent dacă faceți fotografii cu prietenii la un bar sau lucrați la o fotografie peisagistică, veți găsi acest lucru simplu și eficient.

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon - 10 sfaturi ucigașe!

8. Dacă este întunecat, așezați telefonul pe o suprafață plană

În condiții întunecate, uneori puteți scutura camera, ducând la rezultate neclare. Camera va împinge, de asemenea, ISO, ceea ce va duce la zgomot în imaginile dvs. Pentru a reduce acest lucru, pur și simplu sprijiniți-vă telefonul pe o suprafață plană, ca un perete, o masă, o pervaz. Acesta este un sfat extraordinar dacă doriți să faceți fotografii într-un concert, loc de muzică, bar sau oriunde în condiții întunecate.

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon - 10 sfaturi ucigașe!

9. Descărcați aplicații mai bune

Aplicațiile standard sunt destul de bune pe majoritatea smartphone-urilor, dar există și altele de încercat. Aplicațiile de editare oferă mai multe funcții, setări și filtre pentru a vă duce fotografiile la nivelul următor. Unele aplicații de editare bune pentru telefoane sunt:

 1. VSCO Cam poate fi utilizată pe iPhone și Android.
 2. Snapseed poate fi utilizat pe iPhone, iPad și Android.
 3. Instagram poate fi utilizat pe iPhone, Android și Windows Phone.
 4. Flickr poate fi utilizat pe iPhone, Android și Windows Phone.
 5. Lightroom poate fi utilizat pe iPhone, Android și Windows Phone.

10. Ai nevoie de un telefon mai bun?

Sună evident, dar uneori cel mai bun mod de a face fotografii mai bune este să obții pur și simplu un telefon mai bun. Puteți citi toate sfaturile de fotografie care vă plac, dar faptul este că calitatea camerei smartphone-ului variază foarte mult, așa că asigurați-vă că obțineți una care este capabilă să facă fotografiile dorite.

Ce telefon are cea mai bună cameră în 2020? Iată câteva pe care le-am ales.

 1. Samsung Galaxy, S8, S9, S10
 2. Xiaomi Mi Note 10 3.
 3. Google Pixel 4 XL
 4. Iphone, 10, 11, 12
 5. Huawei, P30 Pro, P40 Pro

Sfat bonus – Practică!

În cele din urmă, dacă doriți să știți cum să faceți o fotografie profesională cu telefonul, cel mai bun sfat dintre toate este să practicați! Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la umplerea unui film și tipărirea fotografiilor, așa că faceți câte fotografii doriți, analizați rezultatele și notați cum se pot îmbunătăți. Este iluminarea, compoziția, mișcarea camerei etc? Aflați ce faceți bine și rău și continuați să vă îmbunătățiți.

Sper că ți-a plăcut acest tutorial despre Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon – 10 sfaturi ucigașe!. Dacă ați făcut-o, puteți să lăsați un comentariu și să mă susțineți împărtășindu-l prietenilor dvs. și abonați-vă la newsletter din partea dreaptă a acestei pagini pentru mai multe.

Poate te interesează și Cum construiesti un blog de succes

Cum să faci fotografii fabuloase cu un telefon – 10 sfaturi ucigașe!

5 2 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
 • 1
  Share
Abonare
Notifică despre
guest
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Păreri în linie
Vezi toate comentariile
Daniela Vicky
Daniela Vicky
6 luni în urmă

Si totusi pentru a reusi sa faci ceva poze decente ai nevoie de un telefon decent. Nu poti sa faci “fotografie” cu un gunoi expirat. Imi place ce scrii te bag la feed.