Cum să faci schimb de link în mod inteligent

By | 14 aprilie 2014

Schimb de link

Din câte am văzut eu până acum și din experiență mea o să vă spun cum să faci schimb de link în mod inteligent cu alte site-uri fără ca nenea Google să te penalizeze… în general nenea Google penalizează site-urile care au link-uri ne naturale și sunt promovate prea brusc să zice așa.

Dacă vrei să faci un schimb de link este foarte bine să nu aveți link pe site unu către altul, este foarte evident că faceți schimb de link dacă faci așa și riști ca Gogu să sară pe tine cu amândouă picioarele. După câtă muncă depui să întreții acel site nu cred că este o idee bună să îți sapi singur groapa, așa că citește cu mare atenție rândurile ce urmează și afli cum să fii mai deștept cu o secundă.

Se dau 3 site-uri care le denumim numerar că este mai ușor de gestionat 1, 2 și 3… să zicem că sunteți 3 persoane și aveți fiecare câte un site… bun, pentru a face un schimb inteligent între voi de link se poate face în următoarele moduri ce le prezint aici mai jos.

Primă metodă: site 1 pune link către site 2 iar site 2 pune link către site 3 sau ordinea poate fi inversată după caz, important este să nu devină un cerc pentru că google va detecta un astfel de cerc și vă poate penaliza. Acum nu zic că va penaliza toate cercurile de acest gen, va penaliza doar cercurile ce apar peste noapte să zicem așa… dacă un cerc sa formează în curs de o luna de zile acel cerc nu va fi penalizat deoarece este foarte posibil ca acest cerc de site-uri sa format în mod natural, adică este posibil ca alți utilizatori să fi pus câte un link de pe un site pe altul fără a avea vreo treabă între ei. Asta înseamnă că link-urile apărute sunt naturale, aceiași chestie o puteți face și voi… formați un cerc dar lăsați să treacă ceva timp ca google să să indexeze site-urile de câteva ori… el va vedea că apar link-uri noi dar nu va fi un cerc din prima și le va trata ca link-uri naturale, după care voi între timp puteți menționa și alte site-uri pe site-ul vostru ca să nu dați de bănuit că cercul a fost programat să fie făcut. Iar în final după ceva timp se poate face cercul, după încă ceva timp puteți să și intersectați cercul dar bineînțeles încercând să pară cat mai natural.

A doua metodă: site 1 pune link către site 2 și 3 sau ordinea poate fi inversată după caz tot făcând atenție să nu devină un cerc sau un schimb direct unu către altul. Iar acum să nu vă mai fac să citiți încă o dată ce ați citit mai sus… conceptul este același ca la prima metodă.

Eu unu nu recomand aceste schimburi de link reciproc din diferite motive primul fiind riscul de penalizare de către motoarele de căutare. Prefer să aștept mai mult timp ca site-ul să devină cunoscut decât să îl promovez în mod abuziv, o dată ce ai conținut de calitate traficul și link-urile către tine vor apărea de la sine.

Dacă ai un conținut bun de citit și ai deja vizitatori destul de mulți iar dorești să îi ajuți pe alți care sunt la început de drum nu le cere link înapoi pe site, pune un link pe site la tine către site-ul sau blog-ul respectiv și tot o să ai de câștigat și tu pentru că persoana respectivă va vorbi despre tine și va pune link către site la tine în mai multe locuri decât ți-ai fi imaginat. Și toate astea pentru că ești diferit fată de alți și nu ai cerut link înapoi, asta înseamnă să ajuți cu adevărat pe cineva.

Sunt persoane care sunt dispuse să ajute și pe alți fără a le cere ceva în schimb, de ex: blogatu.ro este o persoană extraordinară care îl admir și respect pentru implicarea sa în ai ajuta pe cei ce sunt la început de drum. Dacă ai dificultate în a-ți promova blog-ul poți vizita blog-ul sau și poți apela cu încredere la el că dacă ai un conținut bun te va ajuta cu siguranță.

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
Abonare
Notifică despre
guest

4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Păreri în linie
Vezi toate comentariile
Marius
10 ani în urmă

am ajuns la concluzia ca retele de socializare au minimalizat link exchange-ul

Danut Hintariu
10 ani în urmă
Răspuns pentru  Marius

Așa este dar tot se strecoară câte un link în motoarele de căutare de acolo in funcție de cuvintele cheie care sunt folosite.

Stirile Zilei
1 an în urmă

Mai sunt uzuale schimburile de linkuri? mai ajuta la ceva?

Danut Hintariu
1 an în urmă
Răspuns pentru  Stirile Zilei

Nu prea mai sunt la asa de mare cautare dar da inca se mai practica.