Cum se actualizează BIOS-ul la Asus Eee PC 1005HA

By | 3 iulie 2015

Eee PC 1005HA

Săptămâna aceasta m-am lovit de o chestie care poate fi utilă și la alte persoane, și anume actualizarea Bios-ului la un mini laptop Asus Eee PC 1005HA pentru că avea probleme cu bateria de la bios și nu menținea setările făcute. Primul meu gând a fost că sa dus bateria și trebuie înlocuită, zis și făcut… da acum ce mai are de tot se resetează?! după o scurtă cercetare într-un final am ajuns să actualizez bios-ul cu care sa rezolvat și problema (culmea că acum merge și vechea baterie).

Actualizarea BIOS-ului pe un Asus EeePC se poate face într-un mod care este complet independent de sistemul de operare. În două cuvinte, în DOS.

În primul rând aveți nevoie să descărcați de pe site-ul Asus, în pagina de suport, cea mai recentă versiune a BIOS-ului, având grijă să selectați modelul corect EeePC.

După descărcarea fișierului, trebuie să decomprimați fișierul (dacă este cazul) și copiați-l pe un stick USB, având grijă să redenumiți fișierul. De exemplu, dacă avem Asus EeePC 901, va trebui să redenumiți fișierul în 901.ROM , dacă avem Asus EeePC 1005HA, va trebui să redenumiți fișierul în 1005HA.ROM

Dacă îndepliniți condițiile de mai sus puteți introduce stick-ul USB în EeePC și reporniți laptopul, apăsând tastele ALT + F2 în timpul de boot inițial.

Astfel EeePC rulează utilitarul pentru a actualiza BIOS-ul, încercând să caute pe stick-ul USB fișierul “901.ROM“. Este recomandat să se facă acest lucru prin alimentarea laptopului cu ajutorul adaptorului de alimentare și să nu vă bazați pe baterie pentru că dacă ar fi să se descarce brusc în timpul actualizării BIOS-ului laptopul va deveni total inutilizabil.

După câteva minute, actualizarea va fi completată și laptopul va reporni. Prima dată când se va aprinde va fi nevoie de reconfigura parametrilor BIOS, deoarece acestea sunt șterse atunci când faceți upgrade.

Sfatul meu este să lăsați treaba asta unei persoane de specialitate în domeniu dacă aveți vrun dubiu, pentru că în cazul unor erori EeePC va deveni inutilizabil.

Această actualizare de BIOS o veți face pe propria răspundere, nimeni de pe acest site nu poate fi tras la răspundere pentru eventualele defecțiuni întâmpinate în timpul acestei operațiuni.

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
  • 1
    Share
Abonare
Notifică despre
guest
0 Comentarii
Păreri în linie
Vezi toate comentariile