De ce nu ai încredere în tine

By | 2 aprilie 2021
De ce nu ai încredere în tine

De ce nu ai încredere în tine. Eu și câțiva prieteni buni glumim despre încerderea în sine axiomele industriei pop-psihologiei și dezvoltării personale: există câteva afirmații hilare folosite acolo. Sunt amuzante pentru că sunt întotdeauna sunt adevărate.

„Nu ai încredere în tine însuți” este poate exemplul chintesențial. Declarații de genul acesta sunt folosite de guru, terapeuți și lideri de cult din toată lumea pentru a crea instantaneu. „OMG-te-lovești-cu-unghia-pe-cap!” sentimente în ascultător.

Nu aveți încredere în voi, pentru că vă bateți singuri în mod constant pentru că nu faceți „suficient”.

Căutați soluții la problemele de motivație, deoarece nu aveți încredere în voi înșii pentru a face lucrurile pe care știți că ar trebui să le faceți. Te preocupi să creezi structură în viața ta pentru a te proteja de tine însuți: mai bine ascunzi acele fursecuri, altfel vor fi mâncate!

Putem pur și simplu să scriem „Nu aveți încredere în voi înșivă” ca pe o capcană verbală inteligentă sau intră în ceva mai profund? Există o problemă universală de încredere umană? Sau doar ești paranoic? Oricum ar fi, ești propriul tău dușman.

Lipsa de credință în voi înșivă împiedică bogăția, libertatea și impactul pe care doriți să le creați – așa că haideți să aflăm de ce nu aveți încredere în voi. Și cum poți găsi din nou acea credință.

De unde știi dacă nu ai încredere în tine?

Lipsa de credință în sine apare în modul în care ne facem lucrurile. Este diferența dintre a fi cel mai rău dușman al tău și a celui mai bun prieten al tău. Dacă petreci mult timp regretând lucrurile greșite pe care le-ai făcut sau deciziile pe care le-ai luat, este un semn că nu ai încredere în tine.

Dacă te subestimezi, dacă crezi că nu te descurci suficient de bine sau dacă simți în mod constant că ai un potențial subutilizat, atunci nu ai încredere în tine.

În realitate, se rezumă la acest lucru: ți-e teamă că, dacă ai fi total fericit de viața ta, motivația ta de a face lucrurile ar putea dispărea.

Oamenii care nu au încredere în ei înșiși sunt îngroziți să-și permită să se simtă bine. Le este teamă că, dacă se simt prea bine, motivația lor va dispărea – nu au încredere că vor dori în continuare să creeze, să ofere sau să crească.

Oamenii care nu au încredere în ei înșiși creează cicluri auto-perpetuante de stres și anxietate pentru a se asigura că nu ajung niciodată în acel loc în care sunt fericiți sau mulțumiți. Acest lucru asigură că nu vor rămâne niciodată fără bici pentru a-și sparge spatele.

Deci, în calitate de antreprenor de încredere, faci tot ce poți pentru a te asigura că nu-ți însușesti nici măcar un centimetru:

  • Chiar dacă creezi succes în viața ta, nu pare să scapi niciodată de „problemele” tale.
  • În mod ciudat, vă plătiți venitul chiar în locul în care este „abia suficient” – atât de exact încât este al naibii de infricosator!
  • Ai tendința de a-ți uita cele mai mari succese, dar te oprești în mod constant asupra grijilor tale.

Rezonați mult? Asta am crezut și eu.

Deci, de ce, oh, de ce nu ai încredere în tine?

Nu aveți încredere în voi, pentru că nu ați fost întotdeauna de încredere

Ca toate marile adevăruri psihologice, răspunsul la această enigmă se află profund în trecutul nostru. Copilăria noastră. Așadar, întinde-te pe șezlong și pregătește-te să regresezi.

Nu ai încredere în tine acum, De ce nu ai încredere în tine? Pentru că te-ai născut într-o lume hotărâtă să te facă să faci lucruri pe care nu vrei să le faci. Lucruri pe care nici un om nu ar vrea să le facă. Lucruri în care nu ai putea avea încredere, fără a fi constrâns.

Lumea adulților îi obligă pe copii să ia măsuri cu privire la tot felul de lucruri fără justificare: studiați cu atenție. Puneți bani în pușculiță, Mănâncă-ți legumele. Pentru că trebuie. Pentru că așa este. Pentru că asta face toată lumea. Pentru că viața nu este corectă.

În calitate de copii, suportăm experiența profesorilor, părinților și superiorilor noștri, toți încercând să facem lucrurile „corecte”, nu lucrurile pe care vrem să le facem. Acesta este doar modul în care este – nu încerc să schimb sau chiar să critic acest proces. Trebuie doar să înțelegeți că acest lucru se întâmplă și ce vi se pune în minte.

Pe măsură ce devii adult, începi să-ți dezvolți propriul motiv.

Îți amintești punctul în care ai văzut cu adevărat valoarea economisirii de bani? Sau când a dat clic cu adevărat că consumul de legume ar fi o mișcare inteligentă? Sau acel moment magic în care ți-ai dat seama că concentrarea, angajamentul și finalizarea ceea ce începi sunt idei bune.

Pe măsură ce gluma veche merge, cu cât devii mai în vârstă, cu atât devin mai deștepți părinții tăi. Este adevărat și se întâmplă deoarece vârsta adultă ne expune lumii reale, oferindu-ne atotputernicul De ce. Ne descoperim propriile motive pentru care făceam toate acele lucruri grele și discipline. Vedem lumina.

Pentru antreprenori, acele momente sunt și mai vitale. Sunt instanțele esențiale ale „obținerii” totale, atunci când facem clic și realizăm că lucrurile pe care le-am auzit și citit sunt cu adevărat adevărate: vânzările și marketingul sunt totul. Acestea sunt lecțiile antreprenoriale despre care am citit când începeam. Dar nu facem clic cu adevărat până nu „creștem” ca proprietari de afaceri:

Trebuie să faci ceva remarcabil. Trebuie să faceți promisiuni mari și să le îndepliniți. Căutați o problemă de rezolvat. etc etc etc.

Problema apare atunci când ajungi la oricare dintre aceste momente de „înțelegere” ca adult nou-născut – și eu folosesc acest termen liber; Știu copiii de 50 de ani care nu au reușit încă. Obțineți, stabiliți rațiunea și pentru prima dată veți doriți să lucrați din greu și să faceți lucruri uriașe să se întâmple.


Dar, dintr-un anumit motiv, deși vrei succes, pur și simplu nu te poți face să faci lucrurile pe care ȘTII că le creează.

Există rezistență, motivația nu curge ușor și totul se simte greu. Nu ai încredere în tine.

Ești nou în acest loc, dar copilul din tine are ani de experiență rebelându-se împotriva tuturor adulților și insistența lor coercitivă de a face lucruri doar pentru că trebuie. Așadar, atunci când mintea ta adultă pe deplin dezvoltată își exprimă dorința și pentru lucrurile adulte, copilul tău interior și-a pus deja degetele în urechi. Lalalalala!

Ți-ai petrecut o porțiune atât de vastă din viața ta fiind constrâns să faci lucruri pe care nu le înțelegi că, atunci când înțelegi în cele din urmă, este deja prea târziu. Copilul tău interior este în rebeliune. Sabotajul de sine a început deja.

Reacția majorității oamenilor la acest lucru nu face decât să agraveze problema. Încep să folosească trucurile pe care le foloseau adulții răi, dar pe ei înșiși! Acestea creează sisteme artificiale de recompensă, stimulează presiunea socială și multe altele. Cele mai multe aplicații de listă de sarcini sunt în principiu diagrame de stele de aur pentru adulți.

Nu funcționează.

Deoarece cu cât încercați să vă constrângeți mai mult, cu atât copilul vostru interior se răsculează. Acea parte din tine obișnuia să-i urască doar pe ceilalți adulți, dar acum te urăște și pe tine. Se dă peste cap și dorințele sale devin din ce în ce mai puerile. În curând, sufli după-amiezile întregi, ca să nu faci altceva decât să mănânci junk food și să urmărești desene animate!

Odată stabilit, ciclul este simplu. Copilul tău interior nu vrea să facă lucrurile pe care știi că trebuie, așa că încerci să-l forțezi să crească cu structură și constrângere. Ca răspuns, copilul tău interior se răzvrătește mai tare, inspirând un comportament și mai iresponsabil. Răspunsul la acest lucru este să nu * aveți încredere în voi. De ce nu ai încredere în tine?

Desigur, nu puteți avea încredere. O parte din voi, o parte profundă și foarte vocală, vrea să se relaxeze complet. Urăște toate sistemele coercitive adulte pe care le folosești pentru a încerca să te faci productiv și responsabil. Îți dărâmă structura cu un zâmbet viclean. Cum ai putea avea încredere într-o astfel de parte din tine?

Soluția constă în a-ți oferi ceea ce copilul tău interior a dorit întotdeauna. Lucrul pe care îl simte trebuie să-l smulgă și să-l fure. Lucru pe care nu aveți încredere în să-l furnizați, deoarece nu ați avut niciodată cu adevărat:

Joaca. Distracţie. Bucurie. Vremuri bune.

Întreaga ta viață, ai încercat cu disperare să crești, amânând cu sârguință satisfacția, astfel încât să poți avea o imagine asupra succesului marilor afaceri în viitorul îndepărtat.

Și copilul tău interior a ajuns.

Uită-te în jurul vieții tale și întreabă-te câte ore din ultima săptămână au inclus activități la care un copil de șapte ani ai fi fost cu adevărat încântat să participi.

Dacă ești așa cum eram – sau mulți dintre clienții mei – răspunsul este zero.

Suntem cu toții atât de obsedați de creștere, progres și ritualuri spartane de „a face treaba”, încât de fapt uităm cum să ne distrăm. Uităm chiar că este important să te distrezi.

Cea mai puternică forță de auto-sabotaj din viața ta este partea din tine (copilul interior) care nu a uitat acest lucru. Nici măcar un pic.

Adevărul înfricoșător este că copilul nostru interior este cel care atinge creativitatea, care stă la tabloul central pentru o completare magică de afaceri și toate celelalte lucruri care fac diferența reală.

Dacă ți-ai construit o viață care ar plictisi un copil până la lacrimi, este timpul să îți reevaluezi serios stilul de viață. Structura și programul pe care vi le impuneți, în căutarea succesului, creează neintenționat încărcături de sabotaj.

Când vă liniștiți setea interioară a copilului pentru distracție și bucurie, o veți obține.

Vei ajunge în locul în care copilul tău interior este aliniat cu dorințele tale de adulți – unde sută la sută dintre tine colaborează în aceeași direcție. Copilul din tine va vedea, pentru prima dată, de ce încerci să faci acest lucru de „succes”.

Veți ajunge într-un loc în care munca, succesul și productivitatea sunt sinonime cu distracție, joc și bucurie.

Este o cale lungă și doar „a sosit” nu garantează că veți rămâne mereu acolo. Dar cu cât petreceți mai mult timp în acest vârtej magic, cu atât este mai ușor să vă găsiți drumul înapoi.

În momentul în care spui cu adevărat că „a sosit”, succesul și scopul a fost atins, nu te culca pe o ureche. Vei pierde încrederea în sine intrând adânc într-o nemulțumire față de tine. Sapă în continuare, caută, îmbunătățește și întreține bucuria de a fi unde ai ajuns.

Transminte mai departe revelatia pe care ai avut-o, fii persoana care îi ajută și pe alții să ajungă langă tine. Vei decoperii că succesul lor este hrană pentru bucuria copilului din tine.

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
Abonare
Notifică despre
guest
0 Comentarii
Păreri în linie
Vezi toate comentariile