Inscrierea site-ului in motoarele de cautare este esentiala

By | 30 martie 2014

Inscrierea site-ului in motoarele de cautare probabil o sa ziceti voi ca este esentiala. Ei bine eu o sa va zic cum gandesc si eu ca este cu inscrierea unui site in motoarele de cautare. Am avut destul timp sa experimentez si eu cu niste site-uri care le tineam doar de proba cand incercam sa ma joc cu tehemele de la WordPress sau de la phpBB, ce sa zic voiam sa “invat” cat mai multe ca doar din teorie nu prea reusesti.

Inscrierea site-ului in motoarele de cautare este esentiala

Facand practica ai posibilitatea de a te lovi de chestiile cu adevarat interesante, nu mai zic ca uneori intampinam probleme de asezare in pagina sau nu stiu ce cod nu functiona dupa placul meu… si stateam uneori chiar si pana dimineata in fata calculatorului doar sa gasesc o cale de a rezolva, nu m-am dat batut pana ce nu mi-a iesit ca daca ma dadeam batut stiam ca o sa imi pierd interesul si nici nu invatam.

Si revenind la subiectul despre care m-am pornit sa scriu… tin sa va zic ca sunt foarte multe “firme” de web design si SEO din Romania care recomanda miraculoasa inscriere in motoare de cautare care iti va duce site-ul in prima pagina. Ba chiar mai mult ei chiar ofera acest serviciu contra cost sustinand cu varf si indesat ca ajuta la indexare si optimizare.

Surpriza mea!

Din experienta mea cu site-urile mele de “joaca” care bineinteles ca nu erau inscrise nicaieri pentru ca nu era nimic de vazut pe ele am observat ca este un pas inutil in incercarea de va promova site-ul.

Pe un site care era facut cu WordPress aveam cateva comentarii de test si cateva chestii scrise in diferite moduri tot pentru a testa diferite functii de la themele cu care ma jucam. Intro zi aveam nevoie de ceva, si am dat fuguta la nenea google sa il intreb… nu am gasit pe prima pagina ce ma interesa si am zis hai sa vad si pe a doua pagina ce zice, si WOOW ce surpriza… site-ul meu de test era in a doua pagina chiar al doilea rand care dupa cum am zis si mai sus nu era inscris in google.

Acum nu vreau sa se inteleaga gresit ca daca nu il inscrii e tot aia… este oarecum utila si inscrierea in motoarele de cautare pentru o indexare mai buna a site-ului. Hai sa va si explic cum functioneaza indexarea si cum de a ajuns site-ul ala in google.

Fiecare motor de cautare are cate un spider care gaseste orice pagina atata timp cat are un link catre ea… nu conteaza de unde el poate fi preluat chiar si de pe un alt site, blog, director web, etc. bineinteles cu conditia ca si acestea sa fie indexate la randul lor.

In cazul meu linkul catre site l-am mai lasat pe forumuri sau facebook pe la prieteni sa vada si ei cu ce ma joc eu in acest mod ajungand sa fie indexat de catre nenea google.

O alta modalitate foarte simpla si mult mai folositoare de a ajuta spider-ul sa indexeze site-ul cum trebuie este crearea unui sitemap .xml si inscrierea acestuia in Google Webmasters. Acest fisier va cuprinde toate paginile interne ale site-ului asfel facilitand descoperirea acestora de catre motoarele de cautare. Fiind chiar si mult mai rapid “citit” site-ul de motoarele de cautare.

Nu ma crezi?

Pentru cine nu ma crede dovada ca informatiile prezentate de mine mai sus sunt adevarate se afla chiar si pe site-ul Google in pagina aceasta unde se precizeaza clar: “Nu este necesar nici macar sa trimiteti site-ul dvs. spre Google.

Google este un motor de cautare complet automatizat care utilizeaza module software cunoscute ca “antene” pentru a accesa in mod regulat Web-ul cu crawlere si pentru a gasi site-uri care sa fie adaugate la indexul nostru.

De fapt, marea majoritate a site-urilor afisate in rezultatele noastre nu sunt trimise manual pentru a fi incluse, ci sunt gasite si adaugate automat atunci cand antenele noastre acceseaza Web-ul.”

Iar miile de motoare de cautare unde aceste firme zic ca fac inscrieri practic sunt inutile, nefolositoare pentru ca nu au trafic deci la randul lor nu au cum sa genereze trafic.

Sunt putine motoare de cautare importante care dintre acestea Google ocupa primul loc cu aproximatix 65%-70% din cota totala de motoare de cautare. Iar pentru Google din Romania cota de piata este si mai impresionanta atingand chiar pana la 90% din total. Pe locul al doilea se afla Yahoo cu aproape tot ceea ce a mai ramas nemilos si asta fara sa mai lase loc si pentru celelalte ca Live, MSN, Ask sau Search.

Directoare Web

Cu inscrierea in directoare web este cu totul altceva decat inscrierea in motoare de cautare. Dar mare atentie unde ce si cum se face ca si aceasta trebuie tratata serios, deoarace va avea un efect benefic asupra pozitionarii site-ului atata timp cat este executata cum trebuie, adica folosind cuvinte cheie potrivite si eliminand directoarele nefolositoare (not seo friendly).

Daca tratati aceste inscrieri in directoare cu indiferenta si inscrieti site-ul oriunde, numai sa fie inscris poate avea efect dezastruos asupra site-ului, riscand astel si penalizari din partea motoarelor de cautare crezand ca incerci sa ii pacalesti ca sa iti apara site-ul in prima pagina.

Sper sa va fie de folos si voua aceste informati. Din greseli se invata, multe greseli am facut si eu si acum incep sa imi dau seama unde si dece am gresit.

Poate te intereseaza si Cum să eviți una dintre zecile de penalizări de la Google a site-ului

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
Abonare
Notifică despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Păreri în linie
Vezi toate comentariile
Luminita Dinu
10 ani în urmă

In ceea ce priveste inscrierea in directoare mie mi se pare chiar inutila acum. De cele mai multe ori, linkul tau apare dupa saptamani, chiar luni, in director, iar tie nu-ti accepta linkul decat daca le pui link de la inceput, ceea ce mi se pare chiar o mare magarie. In plus, sunt webmasteri care in loc sa te oblige sa pui linkul directorului, iti baga pe gat linkul cine stie carui alt site pe care au ei interes sa-l promoveze (vand linkuri pe seama ta).
Si, daca ai facut greseala sa inscrii in directoare multe site-ul, te trezesti la un moment dat ca tot page rankul tau se duce catre ceva in care tu nici nu mai figurezi. In concluzie, daca inscrii site-ul in directoare te legi la cap fara sa te doara. Eu sunt Stan Patitul in sensul asta. Asa a ajuns blogul meu, http://banipenet4all.blogspot.com , de la PR3 la PR1.
Si mai este o mare eroare pe care o poti face: sa-ti inscrii site-ul propriu in site-uri de urmarire a traficului si sa lasi aceste informatii publice. Acum doar Google Analytic este sfant si te fereste de hotii de cuvinte cheie.
Sper ca bloggerii noi sa invete ceva de aici.

Danut Hintariu
10 ani în urmă
Răspuns pentru  Luminita Dinu

Foarte adevărat ce ai spus tu… dar în unele cazuri este benefică înscrierea în directoarele web ce sunt serioase după cum am scris și în articolul de mai sus. Important este sa fii atent când te apuci sa faci un astfel de pas și să analizezi bine directorul web unde îți înscrii site-ul.

În general un blog nu prea are nevoie să fie înscris în directoare web pentru că dacă conținutul este de calitate link-urile către el vor apărea în mod natural. Vestea că scrii lucruri interesante merge foarte repede și cititori de blog-uri sunt mulți.

Înscrierea în directoarele web poate fi benefică pentru site-urile cu conținut mai slăbuț dar tot făcând atenție mare la unde se înscrie site-ul și să nu fie înscris în mai mult de un director web pe săptămâna. Aceasta este recomandarea mea dar fiecare face ce vrea nu este neapărat să facă așa.

Am scris aici despre o strategie destul de inteligentă cum să fie înscrise site-urile în directoarele web http://hintariu.com/strategia-corecta-inscris-site-directoare.html