Opreștete pentru o secundă din tot ceia ce faci

By | 2 mai 2014

Batrani si tehnoligia

Opreștete pentru o secundă din tot ceia ce faci şi eliberează-ţi gândurile, gandestete la tot ceia ce îţi place măcar pentru puţin timp, la familia ta, copilăria ta, prieteni tăi… depărtează-te cât mai departe de viaţă de zi cu zi, uită că ai telefon, calculator sau alte treburi de făcut, relaxeazăte pentru că viaţa este scurtă şi nu trebuie să o laşi să treacă fără că tu să te bucuri de ea.

În zilele de astăzi suntem cu toţi foarte prinşi în jocul stresului ce ne invadează viaţă pe zi ce trece din ce în ce mai mult, cu timpul şi ani ce se scurg printre degetele noaste de parcă nici nu au fost suntem captivaţi de tehnologia nouă şi nici nu ne dăm seama cât de repede trece timplu, minute, ore, zile, luni, ani şi ajungem să fim bătrâni fără că să ne aminitim ceva din viaţă noastră. O dată ce ce am îmbătrânit şi vom realiza că nu avem amintiri ce să povestim la nepoţi noşti abia atunci îţi vei da seama cât de repede a trecut timpul.

Nu sta închis în casă cu ochi în calculator! ieşi afară şi fă ceva! chiamă-ţi prieteni şi mergeţi la un suc o prăjitură ceva… cu ce te alegi că stai pe reţelele de socializare aa? îţi faci mii de nervi şi timul trece pe lângă ţine că trenul prin gara pe care tu nu reuşeşti să îl prinzi nici o dată. Pe lângă faptul că timul trece şi tu nu îţi dai seama ţi se întâmplă să îţi pierzi prieteni adevăraţi din viaţă reală care ţi-au fost alături atunci când ai avut nevoie şi te trezeşti bătrân şi fără un prieten care să te mai viziteze din când în când să vadă ce mai faci… dacă mai trăieşti sau să va amintiţi aventurile frumoase ale tinereţi povestind ore în şir de parcă sar fi oprit timpul în loc.

Când a fost ultima dată când ai simţit cu adevărat că te distrezi? Bănuiesc că a trecut foarte mult timp şi acum realizezi cât timp ai pierdut din cauza tehnologiei care ţi-a invadat viaţă şi nu numai, goana după bani ia făcut pe oameni să se certe chiar şi fraţi sau copii cu părinţi nu se mai înţeleg cum era o dată. Îmi aduc aminte când eram copil mic că nu aveam timp să mai trec pe acasă, mereu eram cu alţi băieţi şi fete de vârstă mea să ne jucăm tot felul de jocuri iar când seară se lasă peste câmpurile ce le băteam toată ziua ne strângeam toţi grămadă pe undeva şi ne apucăm la zis bancuri şi poveşti care mai de care să te facă să razi mai tare… că doar ăsta era scopul să razi şi să te distrezi. Nu mai zic de vecini care se enervau şi ieşeau în stradă cu bâte şi fugeau după noi că făceam prea multă gălăgie. Era frumos, cu toate că acum am mai bine de 1 metru şi 80 înălţime parcă îmi lipsesc zilele alea când nu aveam nici o grijă.

Te crezi mult prea mare pentru a te distra? şi ce dacă eşti mare şi ai peste 20 de ani! nu contează vârstă atât timp cât mintea ta este de copil obraznic. Dacă vrei găseşti tu ce să faci dar asta numai dacă reuşeşti să te desprinzi de calculatorul ăla din casă care veşnic stă aprins şi se cere butonat. Îţi dau un sfat, când ieşi cu prieteni la o bere sau ce vrei tu… lasă-ţi telefonul acasă şi vei observă ce bine este… da ai auzit bine acasă nu în maşină sau să îl stîngi pentru că dacă îl ai la tine te cam furnică degetele şi tot o să îl butonezi nu te vei putea abţine.

Vrei un exemplu de activitate? Hai că îţi dau! Eu sâmbătă sau duminică când nu lucrez şi nu am nimic de făcut care trebuie să fac numaidecât îl iau pe fratemiu şi merge la pădure… fără telefoane sau alte porcării care să ne distragă atenţia şi este foarte ok, iar dacă avem treaba facem treaba afară dar nu stăm în casă la calculatoar că doar îi duminică. Dacă plouă şi nu se poate face nimic pe afară mă apuc să mai demontez câte o bucată pe la maşină o curat sau lustruiesc ceva, vopsesc şi aşa mai departe…

Fiecare dintre noi cred că are o pasiune, dar dacă nenea calulatoru şi cu vărsu telefonu nu ne lasă nu ai cum să faci ce îţi place. Într-o seară eram pe facebook şi o faţă a postat un mesaj cu “Noapte bună!” mă buşit râsu din prima că trecuse deja mai bine de 5 minute şi ea era încă online să vadă cine da like, deci îţi dai seama ce frumoasă viaţă are fata asta. După aia mam uitat puţin printre pozele ei şi ce să vezi… dezmăţ complet că la poartă iadului, poze care mai de care în diferite ipostaze mai îmbrăcată şi mai puţin îmbrăcată şi pe lângă asta pozele aveau o calitate de toată jenă de parcă ziceai că sunt făcute cu telefonul fix, nui vorba că nu are cu ce face poze… nu ştie să facă poze că are un Galaxy S4 pe care nu cred că ştie să îl folosească… era machiată de parcă era un clovn cu câte un kg de prafuri din fiecare culoare, iar pe pagină ei erau postate o grămadă de citate şi de poze luate de pe net care nici măcar ea nu cred că le înţelegea. Părerea mea este că fata asta trăieşte pentru like-uri pe facebook, nu dau nume pentru că nu vreu să supăr pe nimeni şi cred că nu este singura de acest gen.

Ţine mine câteva cuvinte! Relaxează-te şi bucură-te de viaţă că este scurtă! Eu va salut pe toată lumea şi va doresc o viaţă plină de bucurie şi împliniri! Aştept comentariile voastre, poveştile voastre.

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
  • 1
    Share
Abonare
Notifică despre
guest
0 Comentarii
Păreri în linie
Vezi toate comentariile