Strategia corecta de inscris site-uri in Directoare Web

By | 30 martie 2014

Strategia perfecta nu stiu daca exista… dar stiu ca strategia corecta de inscris site-uri in Directoare Web se poate mereu imbunatati. Toata lumea ce detine un site doreste sa fie cunoscut nu? Ca doar de aia te zbati sa il faci, sa impartasesti gandurile sau cunostinteletale tale intr-un anumit domeniu cu alte persoane. Sau poate iti place sa scrii si nu vrei sa scrii o carte, un blog poate fi solutia cea mai accessibila.

In tentativa de a face un site cunoscut poti sa cazi foarte usor in capcanele internetului fara sa iti dai seama, ceia ce iti poare aduce rezultate dezastruase. Poti ajunge chiar sa fie aproape imposibil de a mai tine online acel site din cauza ca nu va avea trafic, nu il va vedea nimeni. Am cazut si eu in aceasta capcana si acum doresc sa va atentionez si pe voi sa nu vi se intample la fel, de aceia acum o sa va vorbesc despre strategia corecta de incris site-uri in directoare Web.

Pe net exista foarte multe servicii de inscrieri in directoare. Dar stau si ma intreb oare sunt adevarat eficiente? Sau oare furnizorii acestor servicii chiar inscriu in toate directoarele pe care le promit? Ei bine am facut o analiza a acestor servicii si recomandari si am cautat o metoda pentru inscrierea corecta in directoare Web fara a avea efect negativ asupra site-ului nostru.

Daca doriti sa cumparati un asfel de serviciu trebuie sa deschideti bine ochi la ce cumparati si sa urmariti urmatorul lucru. Primul lucru care conteaza este ca furnizorul sa va prezinte o lista exacta a directoarelor in care se va face inscrierea. Este important ca furnizorul unor astfel de servicii sa ofere o lista clara de directoare functionale. Iar dupa fiecare inscriere sa fiti informat prin e-mail ca inscrierea sa facut si unde. Marea problema este ca multi nu ofera o astfel de lista inaine de a se comanda un pachet. Acestia promit inscrierea in sute de directoare fara ca o lista clara sa fie pusa la dispozitia clientilor. Dar totusi, cam toti dintre cei ce ofera astfel de servicii vor livra un raport la final cu link-uri catre directoarele in care inscrierea a fost efectuata. Realitatea este ca aceste liste de pe site sau din rapoartele finale contin multe directoare offline, nefunctionale, cu erori, unele devenite site-uri cu alte destinatii, altele au diverse reguli care nu au fost citite si respectate intocmai, nefiind tinuta o evidenta constanta si exacta. Iar in final, ajungi sa te intrebi in cate astfel de directoare “rele” sa zicem asa s-a facut inscrierea site-ului tau.

Un alt lucru pe care poti sa il faci este ca tu sa ii ceri frumusel ca lista aia ce iti livreaza ei cu link-urile unde a fost inscris site-ul sa contina link-ul catre site-ul tau nu doar catre prima pagina. In acest mod tu vei putea controla inscrierea si in acelasi timp le vei da de gandit si lor si ai posibilitatea de a cumpara un serviciu care chiar a fost executat cum trebuie. Majoritatea acestor servicii sunt oferite da catre o singura persoana deoarece inscrierea se face automat printrun formular. Astfel acea persoana nu va avea de a face decat sa introduca datele in formular, cateva clik-uri si gata treaba.

Iar un aspect foarte important este si perioada de inscriere. Google si celelalte motoare de cautare nu agreeaza inscrierile agresive si rapide in sute de directoare asa hop hodoronc poc trosc. Inainte de a incepe mergi la magazin si cumpara popcorn si ceva de baut… daca are cumpara si rabdare, pentru ca inscrierea trebuie facuta lent, progresiv, in asa fel incat motoarele de cautare sa receptioneaze un link building natural, constant si nu unul brusc, agresiv, artificial. Acest lucru ajuta site-ul promovat prin inscrieri sa creasca din punct de vedere SEO intr-un mod puternic si solid. Azi il inscri sa zicem ca in unul sau doua directoare web, peste doua sau trei zile inca in unul, dupa o pauza de o saptamana iar mai inscriem in 2 sau 3, si continuind tot asa dar fara a exagera.

Printre aceste servicii se mai gasesc si o gramada de directoare clonate, ce vreau sa zic este ca de fapt un singur director este multiplicat si pus pe sute de domenii si alte sute de subdomenii. Acestea creeaza iluzia a sute de directoare diferite dar in realitate este vorba de acelasi director clonat, cu acelasi continut si design, dar posibil in culori diferite, cu denumiri si adrese web diferite. Chestia este ca Google citeste codul si nu se lasa pacalit de acest truc. Inscrierea intr-o astfel de retea (care se face contra cost) nu numai ca nu ajuta la ridicarea site-ului promovat in motoarele de cautare dar poate duce chiar la penalizarea acestuia, deoarece aparitia brusca si automata in sute si mii de directoare cu continut identic este perceputa ca un lucru negativ, ca un link building artificial, contrar politicilor motoarelor de cautare. Din acest motiv va recomand sa o faceti voi cu mana voastra si dupa modul in care ziceam mai sus, incet si sigur… nu uita “natural”.

De asemenea, respectarea instructiunilor fiecarui director bun este una foarte importanta. Orice director are cate un set de reguli, in functie de editorii care le administreaza. Unele solicita link reciproc pe o pagina secundara din site, altele pe prima pagina sau in footer, iar unele specifica faptul ca nu fac aprobarea site-urilor daca inscrierea nu vine prin email-ul domeniului site-ului inscris. Cu toate acestea nici un furnizor de astfel de servicii nu tine cont de aceste reguli simple, acest lucru ducand la respingerea multor site-uri inscrise. Iar cand se va cere o descriere a site-ului nu va repeziti repede la un copy si paste din alta parte, descrierea site-ului nu trebuie sa apara la fel in directoarele Web deoarece motoarele de cautare isi vor da seama ca vrei sa ii pacalesti pentru a ajunge in prima pagina.

Iar daca totusi doresti sa cumperi un asfel de seviciu cumpara ceva bun, nu te zgarci, in momentul de fata singurul serviciu de inscrieri care respecta toate aceste reguli si pune la dispozitie permanent o lista monitorizata de directoare functionale este inscrieredirectoare.ro. Nu ca alti care fac inscrieri in 48-72 de ore, aici acestia iti ofera posibilitatea de a alege perioada de inscriere de la 5 zile, o luna, 2 sau chiar 3, 4 pana la 5 luni. Daca pe parcurs un director devine nefunctional din anumite motive este imediat exclus din pachet, iar daca ai comandat deja un pachet si directorul a devenit nefunctional in acest timp, ei acest lucru il vor specifica in raportul saptamanal, impreuna cu motivul punctual pentru care nu s-a putut face inscrierea respectiva. Dar asta nu inseamna ca daca un director web sa inchis te vor lasa cu fundul pe gheata… in locul acestora se cauta alte directoare din nisa site-ului din comanda sau alte directoare mai noi sau mai vechi (devenite intre timp functionale). Iar ceia ce imi place la ei este ca se pot include fara costuri suplimentare descrieri diferite si combinatii de cuvinte cheie diferite. Astfel nu ai de ce sa stai cu frica in spate ca te vor penaliza motoarele de cautare.

Toate modificarile vor fi actualizate in timp real si o lista de directoare cu descrierea detaliata a regulilor fiecarui director. In lista apar chiar si directoarele contra cost, nerecomandate sau devenite nefunctionale, impreuna cu descrierea particularizata pentru fiecare director in parte. Foarte util este faptul ca directoarele se pot sorta in functie de diverse reguli si caracteristici, iar acest lucru reprezinta un instrument SEO excelent pentru cei ce vor sa-si inscrie singuri site-urile sau sa-si faca o imagine la zi despre directoarele romanesti si straine care accepta site-uri romanesti. In dreptul fiecarui director este listat link-ul direct catre pagina de inscriere precum si codul ancora in cazul directoarelor care solicita link reciproc, cod ce se poate copia printr-un singur click. La fiecare director este specificat si actualizat permanent numarul de link-uri indexate in motoarele Google, Yahoo si Bing, numarul de site-uri gazduite pe acelasi IP, page rank-ul de la Google si Alexa, un indicator ce reflecta nota de incredere acordata fiecarui site, detalii si o descriere specifica pentru fiecare director, precum si date despre vechimea directorului.

In concluzie, pentru o inscriere corecta si inteligenta in directoarele web trebuie vizata o perioada mai lunga de timp, nu 2-3 zile, timp in care trebuie respectate intocmai regulile fiecarui director in parte precum si folosirea de descrieri si ancore pe cuvinte cheie suficient de variate.

0 0 Voturi
Evaluare Articol
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și la prieteni tăi!
Abonare
Notifică despre
guest
0 Comentarii
Păreri în linie
Vezi toate comentariile